Bejelentés


Site-ul Util Site-ul pentru tine


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.
10% off with Coupon Code Jeep10B

 

În urmă cu peste 69 de ani se năştea o legendă. Deşi la vremea respectivă nimeni nu bănuia, autovehiculele Jeep aveau să schimbe radical modul nostru de viaţă. Timp de peste 65 de ani, Jeep a deschis noi perspective pentru milioanele de împătimiţi din lumea întreagă, atât în ceea ce priveşte activităţile de rutină, cât şi petrecerea timpului liber. Totul a început de la o idee - nevoia unei ţări de a-şi învinge adversarii şi de a-ţi elibera prizonierii. Proiectat în 1940, autovehiculul care mai târziu avea să devină simbolul clasei SUV, se făcea remarcat prin calităţi deosebite şi o personalitate debordantă. Aceste calităţi înnobilează şi astăzi autovehiculele marca Jeep. Nici o altă marcă producătoare de autovehicule 4x4 nu se poate mândri cu o istorie atât de glorioasă şi cu un viitor atât de promiţător.

10% off with Coupon Code Jeep10B

Jeep a prezentat in avanpremiera Salonului International de la Paris primele detalii despre primul facelift operat modelului de clasa compacta Patriot. Noul model este disponibil momentan doar pentru piata din SUA unde acesta poate sa primeasca si o motorizare de 2.4 litri care dezvolta o putere maxima de 170 CP. In Europa noua masina este anuntata cu o motorizare diesel de origine Mercedes, un CDI de 2.2 litri si 163 CP. Aceeasi motorizare este disponibila recent si pe fratiorul Dodge Caliber CDI. Ca element distinct al noului model putem spune ca proiectoarele sunt standard, asemena unor dotari disponibile in trecut drept optionale. Cel mai remarcabil element este utilizarea unui volan identic cu cel al noului Jeep Grand Cherokee 2011.

10% off with Coupon Code Jeep10B

Pana de cauciuc.

Roata de rezerva normala

Aveti pana de cauciuc? Opriti imediat intr-o zona lipsita de pericole din trafic, avand luminile de avarie pornite, frana de mana trasa si motorul oprit. Va puneti vesta reflectorizanta, coborati din masina si amplasati rapid triunghiul reflectorizant la minim 30 de m de automobil. Va intoarceti la automobil si scoateti sculele necesare pentru a rezolva situatia, inclusiv roata de rezerva. Automobilul are in dotare cric pentru ridicat, coarba sau cheie pentru suruburile rotii, cheie pentru capace sau cheie antifurturi, dupa caz. Primul pas este sa identificati cu atentie locul in care se amplaseaza cricul si modul in care se face acest lucru – repet, e bine sa cititi in manual – desi aparent este la fel, fiecare automobil are propriul sistem de ridicare cu ajutorul cricului. Locul in care stationeaza automobilul este obligatoriu sa fie plat, orizontal iar suprafata solului sa fie uscata, solida, pentru a putea sustine corect automobilul. Dupa identificarea locului de montare a cricului, se monteaza cricul, avand grija ca pozitia talpii cricului sa fie cat mai aproape de punctul de sustinere de pe automobil. Ideal ar fi ca talpa sa fie exact sub punctul de ridicare. Dupa montarea cricului, se incepe ridicarea masinii doar putin, pana cand cricul se tensioneaza. Acum, cu cheia de roti se slabesc prezoanele (dupa ce in prealabil s-a indepartat capacul de roata sau antifurturile, dupa caz). Se continua ridicarea automobilului pe cric, pana cand roata desumflata se desprinde de sol. Roata de rezerva e bine sa fie amplasata temporar sub pragul de pe partea pe care se ridica automobilul, in cazul in care cricul cedeaza, avand garantia ca in cadere parti ale masinii nu vor atinge solul. Dupa ridicarea pe cric, se scot prezoanele si roata, amplasandu-se in loc, roata de rezerva. Se centreaza atent roata pe butuc, se pun prezoanele si se strang usor, ordinea fiind in cruce in cazul in care sunt 4 sau din 2 in 2 cand sunt 5 sau mai multe. Se strang bine, ca roata sa fie centrata. Se coboara masina cu cricul pana cand roata se aseaza ferm pe sol. Se scoate cricul complet si se strange. Urmeaza strangerea definitiva a prezoanelor, uzual forta mainilor unui barbat fiind suficienta. Se monteaza la loc capacul rotii sau antifurtul, se strang uneltele si roata desumflata si, daca exista un manometru la bord, se verifica si corecteaza presiunea rotii de rezerva, pentru a corespunde cu perechea ei. Luati triunghiul reflectorizant si… drum bun! E bine sa va opriti la prima vulcanizare, pentru a rezolva problema rotii cu pana.

Roata de rezerva temporara

Pasii de urmat sunt aceiasi ca la roata de rezerva normala, cu urmatoarele mentiuni. Roata de rezerva temporara este de preferat sa se monteze pe rotile nedirectoare, mai ales daca se merge mai mult timp pana la o vulcanizare iar viteza maxima nu trebuie sa depaseasca 80 km/h sau indicatiile din cartea tehnica a automobilului.

Setul compresor/solutie lipit

Comod si ultramodern, setul compus din compresor electric si solutie speciala de vulcanizat are avantaje dar si dezavantaje. Fiind compact, permite un portbagaj mai mare, lipsind roata de rezerva de orice fel, insa in cazul in care pana este mai serioasa (ruptura pneu datorita unui ciob mai mare sau vandalism prin taierea laterala a pneului), automobilul ramane imobilizat. Pasii de urmat sunt cei din cartea de utilizare a automobilului, cu mici variatii de la un model la altul. Dupa asigurarea automobilului, cu triunghi reflectorizant, frana de mana si luminii de avarii, obligatoriu cu valva in pozitia superioara a rotii desumflate, se introduce solutia de lipit in cantitatea indicata pe tub, se umfla roata la presiunea nominala cu ajutorul compresorului electric si se pleaca cu automobilul catre vulcanizare. Unele solutii au efecte corozive in timp, in special pe jantele din otel sau tabla. Reparati cat de repede roata respectiva la un atelier specializat.

Click pe benner daca vrei sa cunperi.

Morris 4x4 Black Friday Deal on Jeep Parts
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!